sâmbătă, 21 mai 2016

Smokey Eye pentru incepatori

Astazi m-am gandit sa impartasesc cate ceva despre un stil de machiaj clasic, mereu la moda: smokey eye. Mai ales acum ca incepe sezonul nuntilor, un smokey eye bine realizat este elegant pentru orice tinuta. Pentru mine, smokey eye-ul este sinonim cu o baza (machiaj al fetei) perfecta pentru un look ingrijit, si cu buze in culori neutre.
Pentru incepatori este greu de realizat un smokey eye perfect, mai ales un smokey eye alungit (cat smokey eye) dar aici o sa incerc sa il impart in pasi simpli si cateva trucuri ajutatoare:
Primul pas ajutator este aplicarea a doua benzi adezive : una in unghi sub ochi si una de sus, de deasupra pupilei, in linie dreapta pana se intalneste cu cealalta. Asa ajutam la crearea formei de ochi de pisica, alungita.

Începem prin a aplica cu o pensula larga, o culoare neutra, de tranzitie (apropiata de tonul pielii) sub banda adeziva de sus.
Continuam cu un maro mai inchis in pliul pleoapei, sa cream asa un degrade, pe care il estompam tot asa cu o pensula larga. Estomparea cu pensula (blendingul) este cheia unui machiaj elegant. Nu imi place ideea unui ochi cu pete de culori clare, chiar daca il vad practicat de make-up artisti cu experienta. Parerea mea este ca, daca nu esti vreo mireasa indiana sau araba, culorile alea in fasii n-au ce cauta intr-un machiaj modern.

Urmatorul pas este aplicarea unei baze pe pleoapa mobila - eu am folosit fardul crema Burgundy de la Kiko Milano. Nuantele de visiniu merg foarte bine cu ochii verzi sau caprui-verzui (hazel).
Peste fardul crema aplic un fard pudra nr. 233 tot de la Kiko si un fard negru mat in V-ul extern al ochiului pe care il estompez usor.
Dupa asta pot dezlipi banda adeziva si cu o pensula curata sau cu un fard in culoarea pielii pot sa blenduiesc marginea ochiului care este prea "dura", pentru ca vrem un efect de halou, nu unul de linii clare. Apoi pot aplica un fard deschis irizat in coltul ochiului si un eyeliner pe pleoapa superioara.
Urmatorul pas este aplicarea rimelului si a genelor false, linierea conjunctivei cu un khol negru si aplicarea acelorasi culori si pe pleoapa inferioara, sub conjunctiva pentru ca sa conectam partea inferioara cu cea superioara a ochiului.
Dupa aplicarea fondului de ten, conturului si iluminarii, despre care o sa scriu intr-o postare viitoare, machiajul arata cam asa:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu