duminică, 14 februarie 2016

3 produse esențiale de machiaj + un machiaj romantic

Postarea asta m-am gândit să o fac despre produse esențiale de makeup. Și nu oricâte ci trei. Adică dacă ar trebui să aleg 3 produse de machiaj fără de care n-aș putea trăi care ar fi acestea? Și nu pe o insulă pustie, că nu mă văd machiindu-mă într-un astfel de loc, ci în situații obișnuite din viață . Trebuie să fac o mărturisire în acest fel : deși iubesc machiajul, sunt zile (multe) când nu m-aș machia deloc, îmi place ca tenul și ochii să respire. În mod ideal, dacă aș avea un ten perfect, dacă n-aș avea cearcăne și daca n-aș fi așa palidă asta s-ar întampla în fiecare zi, dar se întâmplă doar la iesirile în natura și plimbările de week-end. :(
La serviciu și în alte situații simt nevoia sa arat mai șlefuită, ca să zic așa. Totuși sunt situații când nu am nici un chef să îmi pun machiaj deși trebuie și se întâmplă destul de des în viata de zi cu zi - când sunt răcită sau nu mă simt bine , când sunt obosită sau plictisită, sau când pur și simplu nu am timp.
Așa că dacă ar fi trei produse de makeup esențiale care să îți schimbe look-ul și să te ajute să arăți ca o versiune mai bună a ta, fără prea multă bătaie de cap, acestea ar fi următoarele:
Înainte de toate ar fi hidratarea: ten, ochi, buze.
1. Fondul de ten - eu cred că un fond de ten nu trebuie să acopere ca o mască si sa nu lase tenul să respire, ci cel mai important rol al său este să uniformizeze nuanța tenului.  Fondul de ten se probează pe linia maxilarului, iar dacă sunteți genul care nu se dă cu fond de ten pe gât , asa cum suntem cele mai multe dintre noi, e foarte important ca nuanța fondului de ten să fie în ton cu nuanța gâtului, nu a tenului. Tenul meu are subtonuri rozii, iar gîtul are subton galben, așa că daca as folosi un fond de ten cu subton roz, aș adânci și mai tare diferența dintre ten si gât. De aceea aleg un fond de ten cu subton gălbui sau neutru.
Cînd am cearcăne pronunțate un produs la care nu pot renunța este anti-cearcănul. Preferatul meu acum este Instant Concealer de la Clarins, un produs cremos care nu-mi accentuează ridurile, la un gramaj super, luat la un preț foarte bun de la Depozitul de cosmetice.

2. Un produs bun de sprâncene- personal folosesc de anul trecut din vară un produs care îmi place foarte mult Dipbrow Pomade de la Anastasia Beverly Hills. Nu stiu de ce nu l-am pus în favoritele anului 2015, este clar un produs pe care l-am descoperit anul trecut și care a devenit indispensabil.


Până de curând nu prea foloseam produse de sprâncene, dar de anul trecut sprâncenele sunt cel mai mare trend in make-up. Cu cât mai naturale și mai mari cu atât mai bine.
 E adevărat că sprâncenele încadrează fața și sunt un punct foarte important în machiaj. Personal nu îmi plac acele sprâncene super desenate, super arcuite, gen semn Nike, care erau în trend anii trecuți, bine că a disparut acel trend.
Sprâncenele dese și groase te pot face să pari mai tânăr, sprîncenele super arcuite, definite și desenate ...not so much, mai degrabă e un look pentru travestiti.
Culoarea sprâncenelor ar trebui să fie mai deschisă cu o nuanță decît culoarea părului, culoarea mai închisă a sprâncenelor poate face fața să pară mai severă și mai bătrînă.
Totodată cea mai mare definire a sprîncenelor se face la arc, nu în zona nazală, ca să nu severizeze trăsăturile feței si nu se trage spre tâmple în jos foarte tare ca să nu facă trăsăturile feței să pornească în jos.
Dipbrow pomade este un produs foarte concentrat, îl aplic cu zgârcenie, pentru un look natural și nu unul foarte desenat cu o pensulă în unghi pe care o șterg pe o parte și alta înainte de a aplica produsul. Întotdeauna prin a peria sprâncenele, apoi la aplicarea produsului încep cu arcul sprîncenei , iar cu ce rămâne pe pensula, fac începutul sprâncenei.
Dipbrow pomade e rezistent la apa, eu îl am în nuanța chocolate care e un maro cald intens, ceea ce consider ca merge cu nuanța părului și a tenului meu.


3. Blush
Un blush este multifuncțional: poate să contureze trăsăturile feței, să ridice trăsăturile feței  și să te facă să pari mai proaspătă. Pentru mine care sunt palidă blush-ul este esențial.
Preferatul meu la ora actuală este blush-ul cremă HD de la Make Up Forever. Îl am în nuanța 510 care face obrajii să pară ciupiți de prospețime mai ales iarna. Am mai achizitionat o nuantă , aștept să vina coletul, o nuanță de roz rece care ar trebui să ridice trăsăturile feței și să împrospăteze un ten mai bronzat.

Alte lucruri pe care le mai fac ca să îmi transform fața fără efort sunt să-mi ondulez genele folosind ondulatorul de la Shu Uemura- instant par că sunt mai trează și ochii par mai mari. Diferența e vizibilă după cum vedeți mai jos.
Și cîteodată asta e tot ce fac pentru ochi, deși pentru o  mai multă definire a ochilor, ar fi necesar puțin rimel.

Așa ca, voila, o transformare instant din 3 produse, ca sa arăt aranjată fără să pară că am încercat foarte mult.

 Și în continuare pentru un machiaj sexy dar proaspăt de Valentines (sau orice altă ocazie mai vreți voi) folosesc nuanțe pastel și calde pentru ochi, un liner negru si un ruj roz-magenta pentru că e mai proapăt decât clasicul roșu.

Cu mult îndrăgita mea paletă de la Too faced - Chocolate bar și primerul de ochi de la aceeași marcă, an oldie but goodie, singurul primer de ochi pe care l-am folosit de 2 ani, un produs care chiar face fardurile de ochi să reziste pînă la 10 ore.
 
1- se aplică pe toată suprafața pleoapei mobile și superioare
2-se aplică pe pleoapa superioară ca și culoare de tranziție
3-în pliul pleoapei pentru definire
4-in V-ul extern al pleoapei mobile
5- pe suprafața pleoapei mobile și în colțul intern al ochiului 
 
Urmează linerul și aici să vă ajute Dumnezeu...
Puțină conturare a  nasului....
Rujul e de fapt o combinație între un creion purpuriu Aqualip de la Makeup Forever si un ruj rezistent la transfer Sephora Cream Lipstain roz- fuchsia nr. 06
 
Si produsul finit....

 


 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu